Атлетик Билбао измъкна победата у дома срещу Селта с 4:3 в зрелище от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Успехът за баските дойде в последната секунда след точно изпълнена дузпа от Алекс Беренгер. 

След четвърт час игра Селта имаше няколко възможности за гола, сътворени от Яго Аспас, а едно негово попадение не бе зачетено заради засада. Гостите все пак поведоха в 25-ата минута, когато Оскар Мингеса пусна удивителен дълъг пас за Яспас, който много технично овладя топката и я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Унай Симон за 0:1. 

В 37-ата минута баските "лъвове" изравниха с гол на Ойан Сансет, но четири минути след това Джонатан Бамба стреля от воле от границата на наказателното отново даде преднина на Селта. В четвъртата минута на добавеното време на първата част Горка Гурусета получи в наказателното поле на гостите и изравни за 2:2. 

В началото на втората част Атлетик Билбао успя за първи път в мача да излезе напред в резултата с втория гол в двубоя на Гурусета, разписал се в 52-ата минута. 

Йорген Странд Ларсен вкара топката във вратата в 63-ата минута, но след преглед с ВАР попадението не бе зачетено заради засада. Три минути след това Ларсен все пак успя да изравни за 3:3 след пас на Яго Аспас. 

В 71-ата минута бе отсъдена дузпа с помощта на ВАР в полза на Селта, но Яго Аспас пропусна, след като Унай Симон спаси удара му от бялата точка. 

В последната секунда от добавеното със 7 минути време баските получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка на Оскар Мингеса. Зад топката застана Алекс Беренгер, който донесе победата на домакините, оформяйки крайното 4:3.

След този мач баските "лъвове" са пети в класирането на Ла Лига с 21 точки, а Селта е в зоната на изпадащите със седем точки. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!