Реал (Мадрид) спечели трудно с 2:1 при визитата си във Валенсия на Леванте в мач от 25-ия кръг на испанската Примера дивисион. Карим Бензема (43-дузпа) и сменилият го Гарет Бейл (78-дузпа) донесоха успеха за гостите, а Роджър Марти (60) се разписа за домакините.

Двубоят ще се запомни със спорната първа дузпа и скандалната втора такава в полза на "белите".

Треньорът на гостите Сантиаго Солари отново се лиши от услугите на Марсело, залагайки на Серхио Регилон отляво на отбраната, а Начо Фернандес замени наказания Серхио Рамос в центъра на защитата. Лукас Васкес, Карим Бензема и Винисиус Жуниор оформиха нападателното трио на "кралете“.

„Белият балет“ имаше инициативата още от самото начало, но в 23-ата минута домакините можеха да поведат. Роджър Марти обаче прати топката в гредата от близка дистанция.

В края на полувремето Реал поведе в резултата, след като съдията получи сигнал от ВАР и отсъди дузпа заради игра с ръка на Енис Барди, който предпазваше лицето си при центриране на Модрич. Карим Бензема (43-дузпа) реализира от бялата точка и даде преднина на „кралския“ клуб. При ответната атака домакините изпуснаха нова възможност за гол. Роджър Марти беше изведен фронтално срещу Куртоа и пак насочи топката в гредата, а белгийският страж не помръдна.

Малко след почивката Марти направи нов пропуск на Марти и спасяване на Куртоа с крак. Секудни по-късно и Винисиус Жуниор не успя да се разпише пред другата врата, след като се забави и беше блокиран.

Силната игра на домакините даде резултат и най-накрая Роджър Марти (60) имаше късмет, вкарвайки за 1:1 след центриране на Хосе Моралес. В 71-ата минута Винисиус Жуниор изпусна страхотна възможност сам срещу вратаря Айтор Фернандес, който изби топката. Три минути след това Гарет Бейл влезе в игра на мястото на Бензема.

В 78-ата минута гостите получиха нова дузпа. Шех Дукур се опита да изчисти топката и закачи крака на Каземиро, а съдията непоколебим посочи бялата точка. Гарет Бейл (78-дузпа) реализира 11-метровия наказателен удар и отново изведе Реал напред в резултата.

В 86-ата минута Начо от гостите получи втори жълт картон и бе изгонен. Така той ще бъде наказан за Ел Класико с Барселона следващата седмица за първенство. Две минути след това и смененият по-рано Рубен Рочина от домакините получи втори жълт и червен картон на резервната скамейка. В крайна сметка до ново попадение не се стигна.

Така Реал се реваншира за загубата у дома от Жирона (1:2) преди седмица и събра 48 точки на третата позиция, изоставайки на две зад втория Атлетико (Мадрид) и на 9 зад лидера Барселона, с който се срещат следващия кръг на „Сантяго Бернабеу“. Преди това и през седмицата Реал ще посрещне Барса в реванша от полуфиналите за Купата на Краля след 1:1 в първата среща. Леванте е 13-и с 30 точки, на седем над Виляреал в опасната зона и на седем след Алавес в зона Европа.  

По-рано в друга среща от кръга Бетис победи с 2:0 при визитата си на Валядолид и се изкачи до седма позиция с 36 точки. Валядолид е 16-и с 26 точки и само на 3 пред опасната зона.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19