Леванте взе точка от Атлетико Мадрид в двубой от 11-ия кръг на Ла Лига, завършил 2:2. "Дюшекчиите" успяваха на два пъти да поведат в резултата, но с две дузпи Леванте стигна до равенството. Диего Симеоне пък бе изгонен от резервната скамейка в 81-ата минута. 

Атлетико започна ударно срещата още в 12-ата минута Фелипе свали с глава към Антоан Гризман, който прати топката във вратата на Фернандес.

В 37-ата минута съдията свири дузпа за домакините след нарушение на Луис Суарес. Енис Барди се нагърби с изпълнението , изчаквайки Ян Облак да си избере ъгъл, в който да се хвърли прати топката в средата на вратата за 1:1.

Най-доброто положение за Атлетико през втората част доведе и до втори гол за столичани. В 76-ата минута Родриго де Паул намери Матеуш Куня, който с прецизен изстрел вкара за 1:2.

Пет минути след попадението на гостите обаче техният треньор Диего Симеоне бе изгонен от резервната скамейка, а в 87-ата съдията Пабло Фуертес отсъди втора дузпа за Леванте в срещата за игра с ръка на Ренан Лоди. Отново Енис Барди застана зад топката , като и този път Ян Облак не успя да спре футболиста на Леванте - 2:2.

Мадричани са шести във временното класиране с 19 точки, а Леванте е предпоследен с 6. 

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИСПАНИЯ