ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Реал (Мадрид) обърна гостуващия Хетафе с 2:1 в среща от четвъртия кръг на испанската Ла Лига и продължава без грешка на върха с пълен актив от 12 точки. Това бе първи мач за "кралете" на „Сантяго Бернабеу“ през сезона. Стадионът все още не е напълно готов, но има доста нови седалки, а подвижният покрив за първи път влезе в употреба заради дъжда в Мадрид.

В герой за „лос бланкос“ отново се превърна Джуд Белингам, който вкара победния гол в добавеното време на срещата. Хетафе поведе чрез юношата на "белия балет" Борха Майорал, а Хоселу изравни. С победата Реал има пълен актив от 12 точки на върха, а „лос асулонес“ са с 4.

След 11 минути игра Хетафе излезе напред резултата, след като Борха Майорал се възполза от сериозно неразбирателство между Фран Гарсия и Дейвид Алаба, които бяха много дезориентирани, нападателят преодоля Кепа и се разписа в празната врата срещу родния си тим – 0:1.

В 24-ата минута Джуд Белингам се свлече с наказателното поле, претендирайки нарушение на Карлес Аленя, каквото бе отсъдено и бе посочена бялата точка, но след преразглеждане с ВАР бе установено, че съприкосновение няма и дузпата бе отменена.

В 33-ата минута Лука Модрич получи центриране отляво от Фран Гарсия и нанесе рядко срещан в кариерата си хубав удар с глава към горния десен ъгъл, но Давид Сория се пласира блестящо и изби в корнер. До края на първата част Джуд Белингам имаше още две претенции за дузпа, но те не бяха уважени.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Малко след почивката в 47-ата минута след късо изпълнение на корнер се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на Хетафе и Хоселу засече в мрежата за 1:1.

В 54-ата минута Тони Кроос проби добре и нанесе удар към близкия десен ъгъл, но бе спрян от страничния стълб, след което отправи добавка, но изстрелът му бе много слаб и за Сория нямаше проблеми да улови.

Десет минути по-късно футболистите на Карло Анчелоти отново бяха спрени от страничен стълб, но този път левия след изстрел на Дани Карвахал от границата на наказателното пое.

Реал натисна до края на срещата и логично стигна до победно попадение в петата минута от добавеното време. Лукас Васкес нанесе нелош удар от границата на наказателното поле, Давид Сория се намеси много неубедително и при добавката Джуд Белингам вкара за крайното 2:1. Малко след това Родриго стреля в напречната греда.

РЕАЛ (МАДРИД) - ХЕТАФЕ 2:1
0:1 Борха Майорал (11), 1:1 Хоселу (47), 2:1 Джуд Белингам (90+5)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!