Четирикратният носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо гледа към уникално постижение през новата 2017 година. До момента португалският национал е вкарал 381 гола от 367 мача за Реал (Мадрид), а целта му е в близките месеци да премине границата от 400 попадения. Преди него това са правили само седем футболисти с екипа на един клуб - Зико с Фламенго (401), Лионел Меси с Барселона (475), Йозеф Бицан със Славия Прага (401), Уве Зелер с Хамбургер(416), Джим Макгрори със Селтик (522), Герд Мюлер с Байерн (542) и Краля на футбола Пеле, който е абсолютен рекордьор със 647 гола за Сантос в родната му Бразилия.

„За мен парите не са най-важното. Разбира се, когато си футболист, е много важно какво ще правиш след футбола, как ще бъдеш независим. Аз виждам парите именно като средство, което да ти послужи след края на кариерата”, коментира Роналдо в интервю за египетската телевизия ON TV предложените за него 300 милиона евро и още 100 милиона евро заплата от китайски тим.

"Моята цел е да продължа по същия начин, както дотук. Не ми остават много години като футболист. Подписах страхотен договор с Найк, подписах и страхотен договор с Реал Мадрид. Затова съм толкова щастлив и се чувствам благословен. Това ме мотивира да работя дори по-здраво, за да съхраня нивото си и да правя каквото искам“, допълни португалецът, който има договор с „кралския” клуб до лятото на 2021 година.

„Не подражавам на никого, не имитирам когото и да било. Това не ми харесва – трябва да имаш собствен стил. Трудно е да посоча някой от моите идоли, те са много и не са само от спорта”, казва още голямата звезда на Реал.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!