Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо отдавна настоява за увеличение на заплатата си, за да може тя да е по-висока от най-големия му конкурент на зеления терен и звезда на Барселона Лионел Меси. Испанският авторитетен вестнил „Ел Паис” пък разкри на каква сума е съгласен португалеца, за да продължи контракта си с „кралския” клуб.

CR7 иска непременно по-високо възнаграждение от това на аржентица, та дори и да е само с 1 евро повече. Причината за това желание на нападателя, че така ще бъде признат и от клуба си за най-добър футболист в света, след като миналата година спечели за пети път „Златната топка”. Португалецът иска и бонуси за индивидуалните му награди, а не само за спечелените трофеи с тима. Той е категоричен, че няма да поднови договора си, ако не получи по-висока заплата.

Кристиано Роналдо е трети по възнаграждение в света към момента с 30 милиона евро на година. Пред португалеца са само Лионел Меси, получаващ 40 милиона евро на година след подписването на новия си договор, и Неймар с 36,4 милиона евро на сезон в ПСЖ.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН