Новото холандско попълнение на Барселона Френки де Йонг разкри защо е избрал каталунците пред офертите на други два европейски гранда – Манчестър Сити и ПСЖ.

21-годишният халф ще премине на „Камп Ноу“ през лятото срещу 75 милиона евро плюс 11 милиона под формата на бонуси.

“Париж беше един от най-добрите варианти. Впечатлиха ме: добър клуб, отбор, треньор… Имах възможността да играя редовно и Лига 1 може би щеше да е предимство, тъй като щеше да ми даде време да израсна. Винаги обаче съм мечтал за Барселона и Ла Лига е по-качествена”, сподели талантът на Аякс пред Voetball.nl.

“Отидох в Манчестър и говорих с Гуардиола. Изборът ми не е решение срещу тези клубове, а в полза на Барселона. Предизвикателство е страхотно. Испания е по-доброто място. Франция също е хубаво място, но нямаш усещането, че искаш да играеш там в продължение на десет години”, добави холандецът, спряган за наследник на Серхио Бускетс.

“Бускетс е най-добрият опорен халф в света и ще играе още години и затова не си правя илюзии. В Барселона се виждам и на трите позиции в средата на терена, но в близко бъдеще - пред Серхио. Отивам в Барселона, за да се превърна в титуляр, но няма да кажа нищо”, завърши халфът.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19