Виляреал записа първата си загуба за сезона в Примера дивисион. В мач от 10 кръг „жълтата подводница“ отстъпи с 1:2 при гостуването си на Ейбар, като домакините вкараха головете си в последните 10 минути.

Бруно даде аванс на Виляреал четири минути преди почивката с точно изпълнение на дузпа. Иван Рамис изравни в 80-ата, когато се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на гостите след центриране от фаул.

Педро Леон донесе победата на Ейбар три минути преди края, когато се озова на чиста позиция сам срещу вратаря след асистенция на Серхио Енрич.

С този успех Ейбар събра актив от 15 точки и излезе на седмо място в класирането. Така тимът на Хосе Луис Мендилибар стана третият тим в испанския елит, който е вкарал поне един гол във всеки от мачовете си от старта на шампионата. Останалите са Реал (Мадрид) и Барселона.

Виляреал е пети с 19 точки. След това поражение на „жълтата подводница“ Реал (Мадрид) остана единственият отбор без загуба в Примера дивисион от началото на сезона.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!