Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) е изправен пред много важен избор след унизителната загуба от Барселона (1:5) на „Камп Ноу“ в Ел Класико, довела до уволнението на Хулен Лопетеги от треньорския пост. „Кралският“ клуб назначи треньора на дубъла Сантиаго Солари за временен наставник на мъжкия тим, търсейки и специалист за постоянно. Феновете пък гласуваха в анкета на „Марка“ за нов треньор на „белия балет“ и изненадаха с подредбата на предложените им варианти.

Начело с най-голям вот е бившата звезда на клуба Гути. За 42-годишният бивш халф са гласували 38 000 привърженици. В момента той работи като асистент в треньорския щаб на турския гранд Бешикташ.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Изненадващо на втора позиция в класацията на феновете е извелият Байерн до требъл през 2013 година Юп Хайнкес. Над 21 000 фенове са дали вота си за 73-годишния специалист, под чието ръководство Реал спечели Шампионската лига през 1998 година. Този вариант изглежда малко вероятен, след като германецът се оттегли в пенсия.

По-вероятни са кандидати като селекционерът на Белгия Роберто Мартинес, който вече обяви, че няма намерение да приема подобна оферта, и мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино. Двамата обаче не бяха включени от „Марка“ в анкетата, тъй като условието на допитването е да се посочат специалисти, които в момента не тренират други отбори.

Считаният предварително за фаворит бивш мениджър на Челси Антонио Конте е едва на десета позиция. Само малко над 7000 са гласували за 49-годишния италианец, който не се разбра с президента Флорентино Перес.

Куриозното е, че в избора бе включен и бившият треньор на Майнц 05 и Волфсбург Мартин Шмидт, получил 1600 гласа на предпоследното място през бившия наставник на Борусия (Дортмунд) Петер Бос.