Реал (Мадрид) победи с 1:0 при гостуването си на Севиля от петия кръг на Примера дивисион. Преди него андалусийци бяха лидер, но "белия балет" успя да измъкне ценните три точки и да скочи на второто място с 11. Толкова има и Атлетик (Билбао).  

В герой за Реал се превърна Карим Бензема, който реализира единствения гол в 64-ата минута. 

Победата дава глътка въздух на Зинедин Зидан, който беше поставен под напрежение в последните седмици. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

За гостуването на Севиля легендарният французин заложи на същия състав от мача с ПСЖ, с изключение на завръщащия се след наказание Серхио Рамос. Бензема поведе атаката, подкрепян от Гарет Бейл, Хамес Родригес и Еден Азар. 

В седмата минута Тони Кроос подаде добре на Бензема, който засече топката с глава над напречната греда. В 35-ата Еден Азар стреля опасно, но Вацлик беше на мястото си. Четири минути по-късно удар на Карвахал затрудни вратаря на домакините, но отново нямаше гол

В 40-ата Ферлан Менди удари с лакът Хесус Навас, но това остана незабелязано от съдията и асистентите му. През второто полувреме играта беше равностойна. 

В 64-ата Реал успя да открие резултата. Карвахал центрира към Бензема, който се измъкна от Диего Карлос и с глава прати топката под напречната греда - 0:1.

В 71-ата минута резервата Оливер Торес центрира, Де Йонг стреля с глава и топката премина опасно покрай гредата. В 78-ата Лукас Окампос центрира отдясно, Де Йонг засече, но неточно. 

В 81-ата минута Лопетеги извади централния защитник Даниел Карисо и пусна офанзивния играч Нолито. В 87-ата минута резервата на домакините Хавиер Ернандес - Чичарито, който е бивш играч на Реал, промуши топката към мрежата, но при очевидна засада, забелязана от страничния рефер. Така Реал удържа крехкия си аванс и прибави три точки към актива си. 

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ