Барселона победи само с 1:0 в домакинството си на Хетафе в мач от междинния седми кръг в Ла Лига. Единственото попадение реализира Роберт Левандовски в 19-ата минута. 

Това се оказа достатъчно за Барса да постигне седмата си поредна победа в новото първенство. Отборът на Ханзи Флик е едноличен лидер с пълен актив от 21 точки. Вторият Реал (Мадрид) има 17. Хетафе е предпоследен със само 4 точки. 

Първата интересна ситуация в мача беше за гостите. В 8-ата минута Карлес Перес стреля с глава, но право в ръцете на Инаки Пеня. В 19-ата Барса поведе. Ламин Ямал пусна към Жул Кунде, който центрира в наказателното поле, а там вратарят на Хетафе Давид Сория опита да избие, но прати топката към Роберт Левандовски, който с удар от движение я вкара в мрежата му - 1:0. 

В 31-ата минута полякът отново се разписа, но беше в засада и попадението логично не бе зачетено. Само две минути след това Ламин Ямал подаде на Левандовски, но Сориа успя с крак да избие. 

В началото на втората част Пабло Торе опита остър пас към Левандовски, но Сориа внимаваше и с една ръка изби топката. В 59-ата минута вратарят на Хетафе направи ново добро спасяване, след като Ламин Ямал отправи изстрел от границата на наказателното поле. Малко по-късно той отрази и удар на Рафиня. Ямал пък удари напречната греда. 

В четвъртата минута на добавеното време Ямал даде страхотен пас на Рафиня, но бразилецът не успя да се възползва. В последните секунди на мача Борха Майорал пропусна златен шанс да накаже Барселона и да донесе точката на Хетафе.