Нискоразредният Корнея поднесе голямата сензация на 1/32-финалите в турнира за Купата на Краля, след като победи лидера в Ла Лига Атлетико (Мадрид) с 1:0 и го елиминира. От 63-ата минута „дюшекчиите“ играха в намален състав, след като Рикард Санчес бе изгонен след втори жълт и червен картон.

Домакините от Сегунда дивисион „Б“ поведоха още в 7-ата минута, когато Агус Медина центрира на близката греда и Адриан Хименес засече топката, пращайки я във вратата на Сан Роман за 1:0. Четири минути след гола треньорът на гостите Диего Симеоне трябваше да прави принудителна смяна и на мястото на Хосе Хименес в игра се появи Савич.

В 20-ата минута Жоао Феликс имаше чудесен шанс, но пропусна да изравни резултата. Три минути след това Витоло сбърка в средата на терена и футболист на Корнея отне топката, но домакините не успяха да се възползват от грешката и атаката им пропадна.

Атлетико опита всичко по силите си да обърне резултата, но не успя дори да изравни, след като Саул Нигес и Лукас Торейра пропиляха най-чистите положения за гол.

Вчера надпреварата напуснаха други два елитни тима. Тимът от Сегунда дивисион „Б“ Ибиса разби Селта с 5:2, а друг отбор от същата дивизия Кордоба отстрани Хетафе след 1:0 на свой терен.