Една от звездите на Реал (Мадрид) Серхио Рамос направи невероятно признание за свой легендарен гол. Става въпрос за попадението му срещу Атлетико (Мадрид) във финала на Шампионската лига през 2014 година. Тогава точно в 92:48 минута при изпълнение на ъглов удар от Лука Модрич защитникът се извиси над всички в наказателното поле и изравни за 1:1, вкарвайки срещата в продължения. В тях "белите" отбелязаха още три попадения и за десети път станаха европейски клубни шампиони.

"Изминаха толкова години, а изглежда като вчера. Това промени историята на клуба, защото не бяхме печелили ШЛ отдавна. След тази вечер казах на майка си, че вече мога да умра спокоен", призна Рамос.

"Смятам, че това е най-добрият ми гол, защото е олицетворение на всичко, което чакахме толкова време. Не само аз, ами целият клуб. До последно вярвах, че ще ни се отдаде такава възможност. Мечтаех за перфектната топка, която да пристигне при мен и точно аз да изпратя във вратата на Атлетико. Модрич центрира и аз отбелязах. Това не беше гол с глава, а с душа", добави испанският национал.