ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Барселона победи Алмерия с 3:2 в среща от 18-ия кръг на Ла Лига и прекъсна серия от три поредни срещи без победа.

Каталунците тръгнаха в атака от първата минута и в осмата Сержи Роберто бе близо до гола след удар с глава, но вратарят на Алмерия спаси.

Барса поведе в 33-ата минута след добавка на Рафиня (1:0). Малко след това Левандовски стреля, но Луиш Машимиано отново спаси гостите.

Алмерия изравни резултата в 41-ата минута, след като Лео Баптищао изскочи зад гърба на отбраната на Барса и се разписа за 1:1.

Появилият се като резерва на почивката Феран Торес се размина с гол в 49-ата минута след поредното добро спасяване на вратаря на Алмерия.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Машимиано показа уменията си и в 54-ата минута след изстрел на Левандовски от границата на наказателното поле.

След час игра капитанът на Барселона Сержи Роберто изведе Барселона напред след удар с глава при центриране от корнер (2:1).

Роберт Левандовски се отчете с пореден пропуск в 63-ата минута след опит да изненада вратаря на Алмерия в близкия ъгъл.

Вратарят на Барса Иняки Пеня сгреши фатално в 71-ата минута, в която улови и изпусна топката след сблъсък с Роналд Араухо, а Едгар Гонсалес се възползва и вкара за 2:2.

Илкай Гюнгодан направи непростим пропуск в 78-ата минута и не успя да се разпише с глава на празна врата.

Барса си отдъхна в 83-ата минута, в която Левандовски изведе Сержи Роберто и той вкара втория си гол в мача с удар между краката на вратаря.

Минути след това вратарят на Барса Иняки Пеня отрази опасен удар и спаси трите точки за каталунците.

Сержи Роберто можеше да запише хеттрик в продължението на срещата, но топката се отби в напречната греда.

Барселона е на трето място в класирането на три точки пред Атлетико (Мадрид) и на 6 зад лидера Жирона, който е с мач по-малко. Алмерия е на последната позиция с 5 точки, без победа от началото на сезона и голова разлика -23 гола.