ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Барселона победи Жирона с 1:0 в каталунското дерби от 19-ия кръг на испанската Ла Лига. В герой за Барса се превърна 20-годишният Педри, които се разписа в 100-ия си мач за тима.

Първата част не предложи чисти голови положения, макар Барса да владееше топката в почти 80% от времето и постоянно да опитваше да преодолее отбраната на Жирона при отсъствието на наказаните си нападатели Роберт Левандовски и Феран Торес

Домакините се пропукаха в 61-ата минута, когато след центриране, вратарят на Живона не успя да отбив добре топката и тя попадна на крака на появилия се в 26-ата минута на мястото на Дембеле - Педри. Той я насочи в мрежата и откри резултата (1:0).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

По-малко от пет минути след това Жирона вкара гол, но попадението на десния бек Арнау Мартинес бе отменено.

Четвърт час преди края домакините имаха претенции за дузпа за задържане на играч на Жирона от Ерик Гарсия, но реферът подмина ситуацията.

До края играта предложи опасности и пред двете врати, а Жирона на няколко пъти се размина с изравняване след 85-ата минута.

Тогава домакините имаха две чудесни възможности да вкарат но Тер Стеген на няколко пъти и Ерик Гарсия спасиха лидера в класирането.

В продължението съдиите спряха две добри атаки на Жирона, а треньорът на тима Мичел бе изгонен.

Победата с 1:0 е трета поредна за Барса с този резултат и отдалече тима на Шави на 6 точки пред втория Реал (Мадрид). "Белите" утре посрещат Реал Сосиедад. Жирона е на 12-о място с 21 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК