Гранада измъкна точка след 1:1 при доиграването у дома с Атлетик Билбао в двубой от 16-ия кръг на испанската Ла Лига, който започна в неделя, но бе прекъснат заради оказването на спешна медицинска помощ на починал впоследствие фен на трибуните.

Още преди прекъсването на мача баските бяха повели в резултата с гол на Иняки Уилямс (6). След подновяването на мача Атлетик имаше още две положения до края на първото полувреме. В 33-ата минута Ойян Сансет стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай десния страничен стълб, а 9 минути след това удар с глава на Иняки Уилямс прати топката в напречната греда.

Десет минути след почивката Иниго Руис де Галарета си вкара автогол, пращайки топката в собствената си мрежа за 1:1, оставяйки Унай Симон да гледа изненадано. До края на мача гостите опитаха да стигнат до победен гол, но той така и не падна и те си тръгнаха от Южна Испания само с точка.

С тази точка андалусийците събраха 8, но остават в зоната на изпадащите на 19-ото място, докато „лъвовете“ са 5-и с 29 точки, колкото има и Реал Сосиедад.

В другия мач от деня в Райо Валекано и Селта завършиха 0:0 на "Вайекас" в Мадрид.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!