Атлетико Мадрид победи Селта с 3:0 като гост в мач от десетия кръг на испанската Ла Лига и се изкачи на втора позиция във временното класиране. Антоан Гризман (29-дузпа, 64, 70) се развихри с хеттрик за гостите.

Оскар Мингеса пропусна от добра позиция в деветата минута да даде преднина на домакините. В 25-ата минута Иван Вияр допусна груба грешка изпускайки топката, а при опита да поправи грешката си направи нарушение срещу Алваро Мората. Това доведе до директен червен картон за вратаря на Селта и дузпа за гостите, реализирана от Антоан Гризман, който не остави шанс на Висенте Гуаита. 

В 56-ата минута Джонатан Бамба стреля от границата на наказателното поле, но уцели напречната греда. В 64-ата минута Антоан Гризман вкара второто си попадение в мача, а шест минути след това французинът получи подаване от Науел Молина и не остави шансове на Гуаита, оформяйки хеттрика си. 

Атлетико Мадрид е с 22 точки на втората позиция в Ла Лига, а Селта остава в опасната зона на 18-ото място със само шест точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!