Испанският футболист на Реал Валядолид от български произход Борислав Ивайлов Станков (19-годишен), известен в иберийската страна като Слави, направи своя дебют за първия отбор на Валядолид в домакинството срещу Малага (1:1). След срещата той бе потърсен от радио "Кадена Сер".

"Беше незабравима нощ за мен. Имахме много положения да вземем мача, но ако продължим да играем по този начин, рано или късно ще печелим почти всичките си срещи. Да играя за първия отбор беше страхотно преживяване. Това е третата ми година в Пусела. Винаги съм тренирал с мисълта да мога да играя за първия отбор и за това този мач бе толкова специален", казва роденият с Уеска Слави.

Той се възползва от многото контузии в отбора и смени минута преди края Тино Вия за първия си мач в Сегунда дивисион. До момента нападателят има 7 мача през сезона за втория отбор на Реал Валядолид, в които е вкарал 2 гола.

"Това беше първата ми повиквателна за мъжкия отбор. Не знаех какво да си мисля, като ми се обадиха, но бях концентриран и останах здраво стъпил на земята. Ако ми дадат нова възможност, ще се опитам да се възползвам и да помогна на отбора. Ако ли не, ще продължа да работя", казва футболистът пред микрофоните на радиото.

"Влязох и единствената ми мисъл беше да вкараме гол и да спечелим. В ситуацията, когато тръгнах сам към вратата и подадох на Кике въобще не бях нервен. Напротив, бях напълно концентриран и с желанието да направя всичко много добре", добави Слави.

"Родителите ми и брат ми бяха на трибуните да ме гледат. Те живеят тук, дойдоха да ме подкрепят. Така живеем четиримата заедно - подкрепяйки се", казва роденият през 2002 година Слави, който е считан за от перлите в школата на Валядолид.