ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

След обявеното от Шави Ернандес решение да напусне Барселона след края на сезона, медиите не спират да спрягат имена за следващ треньор на тима, а реклама реши да си направи Ярослав Кролевски. Той е президент на полския Висла Краков, главен изпълнителен директор на технологичната компания Synerise (сред най-бързо развиващите се технологични компании в Европа), професор в Университета за наука и технологии AGH и предприемач.

Кролевски зададе на изкуствения интелект въпроса „Кой трябва да бъде новият треньор на Барселона?“ и получи списък, начело на който е съвсем изненадващо име. Другите посочени специалисти в топ 10 също изглеждат доста интересни.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

По думите на 38-годишния поляк „изкуственият интелект може да се използва за детайлно анализиране на представянето на играчите“. 

„Това позволява на треньорите да разберат по-добре силните и слабите страни на своя отбор. AI може също така да обработва големи количества данни от различни лиги и нива, като помага да се идентифицират и оценят потенциални нови играчи“, подчерта пред „Марка“ Ярослав Кролевски възможностите на най-новата технология във футбола.

Списъкът за следващ треньор на Барса според разработените математически/AI модели:
1. Иманол Алгуасил (Реал Сосиедад)
2. Пауло Фонсека (Лил)
3. Тиаго Мота (Болоня)
4. Щефен Баумгарт (без отбор)
5. Шаби Алонсо (Байер Л)
6. Рубен Аморим (Спортинг Лисабон)
7. Арне Слот (Фейенорд)
8. Роберто де Дзерби (Брайтън)
9. Винченцо Италиано (Фиорентина)
10. Гарсия Пимиенто (Лас Палмас).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!