Голямата изненада на сезона Жирона го завърши със 7:0 у дома срещу изпадналия Гранада в мач от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига. За успеха хеттрик реализира Артьом Довбик, който вече има 23 гола през сезона и се изравни с Александър Сьорлот от Виляреал на върха за приза „Пичичи“ за голмайстор на Ла Лига. Виляреал гостува на Осасуна в последния кръг.

Домакините поведоха в 30-ата минута, когато след заучено изпълнение на корнер Виктор Циганков качи топката на главата на Ерик Гарсия, който се разписа за 1:0. Три минути след това Мигел Гутиерес проби отляво и подаде към Циганков, който с брилянтен удар в долния десен ъгъл преодоля Марк Мартинес за 2:0.

В 44-ата минута Артьом Довбик реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Рикард Санчес. Десет минути след това Савио проби отляво и сервива топката на Виктор Циганков на празна врата, а украинецът нямаше как да сбърка и от близка дистанция покачи резултата на 4:0. В 61-вата минута Гранада остана с човек по-малко на терена, след като Факундо Пелистри получи втори жълт и респективно червен картон.

Жирона реализира поредно попадение в 75-ата минута, когато Кристиан Стуани намери Артьом Довбик, който нанесе перфектен удар в долния ляв ъгъл за 5:0. Три минути след това Довбик върна жеста на Стуани и му асистира за 6:0.

В последната минута от редовното време Савио навлезе в наказателното поле и бе съборен от Серхио Руис, което доведе до дузпа. Логично, с изпълнението отново се нагърби Довбик, който стреля към долния ляв ъгъл и оформи крайното 7:0.

Така каталунците финишираха трети с 81 точки, докато андалусийци са 19-и с 21 и могат да бъдат изместени от последния Алмерия.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!