Барселона постигна труден успех с 2:1 на Ноу Камп" над Севиля в среща от 11-ия кръг на Примера дивисион. В герой за каталунците изненадващо се превърна 24-годишният нападател Пако Алкасер, който заби и двете попадения за победителите.

Домакините стартираха по-силно срещата и положенията в началните минути пред вратата на гостите се редуваха едно след друго. След няколко пропуска, логичното се случи в 23-ата минута, когато Барса излезе напред в резултата. Пако Алкасер се възползва от грешка в отбраната на Севиля и реализира първия си гол за сезона в едва втория си мач като титуляр за тима на Ернесто Валверде.

През второто полувреме Севиля заигра значително по-добре и имаше добри възможности на няколко пъти да изравни. Това се случи в 58-ата минута, когато Гуидо Писаро засече с глава центриране от корнер и прати топката във вратата на Тер Стеген.

Радостта на гостите бе кратка, тъй като в 65-ата минута Пако Алкасер даде отново преднина на Барселона. Той реализира втория си гол в мача, възползвайки се от добро центрирне на Ракитич.

С този успех Барселона събра актив от 31 точки на първото място във временното класиране. Севиля пък е 5-и с 19.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН