Един от най-известните германски футболисти Тони Кроос ще прекрати кариерата си в края на сезона, обяви самият той в социалните мрежи.

Кроос има договор с Реал до 30 юни, като последните му мачове ще бъдат с националния тим на Германия на Евро 2024 (14 юни - 14 юли).

"17 юли, 2014 година - денят на моето представяне в Реал Мадрид, денят, който промени моя живот. Моят живот като футболист - но особено и като човек. Това беше началото на приключение с най-големия клуб в света.

След 10 години приключението достига своя край. Никога няма да забравя това успешно време! Искам да благодаря на всеки, който ме приветства с отворено сърце и ми се довери. Особено искам да благодаря на феновете на Реал Мадрид, които ме обичаха от първия до последен ден. Както винаги съм казвал: Реал Мадрид ще бъде моят последен клуб.

Горд съм и съм щастлив, че в моето съзнание намерих правилното време за тези решения и че мога сам да ги взема. Моята амбиция винаги е била да приключа кариерата си в моя пик. Сега има само една цел: 15-ата в Шампионска лига! Само Реал Мадрид и нищо повече!", обяви Кроос.

34-годишният Кроос е световен шампион с Германия от 2014 година, 5 пъти е печелил Шампионската лига, 6 пъти световното клубно първенство, 5 пъти на Суперкупата на Европа, 3 пъти е шампион на Германия и 4 пъти на Испания, има 3 купи на Германия и една Суперкупа, една купа на Испания и 4 суперкупи на страната.