Еспаньол срази Овиедо с 2:0 в реванш от финален плейоф и с общ резултат 2:1 стана последният участник в Ла Лига за сезон 2024/2025, завръщайки се в испанския елит.  

На стадиона в Барселона домакините поведоха минута преди края на редовното време на първата част. Меламед центрира в наказателното поле на Овиедо, където Хавиер Пуадо стигна до топката и с удар по земя я прати в мрежата на Лео Роман за 1:0.

Това попадение даде импулс на „папагалчетата“ и в добавеното време на първата част те удвоиха аванса си. Пере Мия изведе Хави Пуадо в наказателното поле, където 26-годишният футболист показа хладнокръвие и прати топката в долния десен ъгъл за 2:0.

През втората част Овиедо опита да притисне домакините, които разчитаха на контраатаки. При една такава в 85-ата минута Алваро Агуадо пусна пас от лявото крило в наказателното поле, където обаче Роман изпревари футболист на Еспаньол и хвана топката. До края на мача атаките на Овиедо не спряха, като при една такава в 3-ата минута на продължението Хоан Гарсия Понс спаси удар от дистанция, а при добавката Борха Бастон направи фрапантен пропуск.