Атлетико (Мадрид) се измъкна на косъм от това да позволи на Реал и Барса да го настигнат в челото в жестоката борба за титлата в Испания. "Дюшекчиите" обаче извадиха голям късмет, че играчът на Елче Фидел пропиля дузпа в добавеното време на двубоя. Така "дюшекчиите" надделяха като гост с 1:0 и имат в актива си вече 76 точки. 

Играчите на Диего Симеоне изиграха силно първо полувреме срещу домакините, които водят битка да не изпаднат. Гол на Луис Суарес в 16-ата минута бе отменен заради засада, но малко по-късно падна победното попадение.

В 23-ата минута Караско намери Йоренте, който преодоля Газанига и прати топката в мрежата.

В добавеното време на първото полувреме имаше намеса на ВАР. Гостите от Мадрид имаха претенции за дузпа, но след консултация реферът реши да не посочва бялата точка. 

След почивката Суарес вкара още един гол, който също бе отменен, а в добавеното време настъпи драмата. Йоренте игра с ръка в наказателното си поле и след намесата на ВАР съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Фидел, но ударът му разтресе гредата и резултатът остана непроменен.

Реал (Мадрид) и Барса са с по 71 точки и мач по-малко. Четвъртият Севиля е със 70 и също мач по-малко от Атлетико. До края на първенството остават четири кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА