Халфът на Барселона Серхио Бускетс прекрати кариерата си в националния отбор на Испания, след като беше основен играч на тима в продължение на повече от 10 години и помогна за спечелването на световната титла през 2010 г. и на Евро 2012.

34-годишният Бускетс има 143 мача за „червените фурии“. Само Серхио Рамос (180) и Икер Касияс (167) са изиграли повече двубои за националния отбор от него.

„За мен беше чест да представям Испания на най-високото ниво във футбола, да бъда световен и европейски шампион, да нося капитанската лента. В тези мачове винаги съм давал най-доброто от себе си“, заяви Бускетс в обръщение на официалния си профил в „Инстаграм“.

Халфът беше капитан на испанския национален отбор на Мондиал 2022 и пропусна една от дузпите при сензационното отпадане от Мароко на осминафиналите на световното първенство.

Неговото отказване слага край на една епоха за „червените фурии“, тъй като Бускетс беше единственият останал футболист от отбора, спечелил световната титла през 2010 г. в ЮАР. Сега Жорди Алба е единственият от шампионския тим от Евро 2012.

За момента не е ясно бъдещето на Серхио Бускетс в клубния футбол. Той има договор до края на сезона с Барселона – единственият клуб, за който е играл. Сериозни са слуховете, че халфът може да продължи кариерата си в американската МЛС.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergio Busquets (@5sergiob)