Придобилата популярност с разкритието на договори на футболисти с клубовете им португалска платформа Football Leaks обяви детайли и по трансфера на колумийския национал Хамес Родригес от Монако в Реал (Мадрид) през лятото на 2014 година. Тогава „кралският” клуб договори превърналия се в звезда на Мондиал 2014 в Бразилия колумбиец за 75 милиона евро. „Белият балет” се задължил да плати сумата на три вноски, последната от които на 20 юли тази година.

Интересни са бонусите, които са договорени между двата клуба при определени обстоятелства. Така Реал (Мадрид) трябва да добави по 1 милиона евро за Монако при всяко класиране за участие в Шампионската лига. Договорът на Хамес Родригес е за 6 години, но двата клуба са договорили максимална сума от 5 милиона евро като бонус за участие в Шампионската лига.

Други 5 милиона евро трябва да бъдат платени от Реал, ако по време на договора си Хамес попадне сред финалната тройка номинирани за „Златната топка”, връчвана всяка година най-добрия футболист в света. Ако колумбиецът случайно и спечели наградата, са предвидени още 5 милиона евро бонус за Монако. Така трансферът на халфа може да излезе на Реал общо 90 милиона евро.

Шансовете на Хамес Родригес за „Златната топка” са повече от минимални, след като той се представя разочароващо този сезон и в последните 4 шампионатни мача на „белия балет” и играл не повече от по 15 минути. Колумбиецът бе резерва в Ел Класико срещу Барселона (2:1) на „Камп Ноу” миналата събота.

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!