Две класически дербита - Севиля срещу Реал (Мадрид) и Ювентус - Торино са футболният акцент в уикенд програмата на спортните канали MAX Sport.  

Двубоят в Андалусия е с начало от 17:00 ч. в събота, като и двата отбора са в челото на класирането. В последните си мачове обаче момчетата на Зинедин Зидан разочароват и имат две загуби и едно равенство в Ла Лига. Положението и в Шампионската лига също е доста критично, след като Реал допусна поражение от Шахтьор Донецк през седмицата и е на прага на елиминирането още на етап групова фаза. Ако „белите“ запишат загуба и в гостуването си в Севиля, е много вероятно това да доведе и до смяната на Зидан като треньор. Двубоят ще се излъчи пряко в ефира на MAX Sport 4. 

Отново в събота и пак по MAX Sport 4 другите два големи фаворита за титлата – Атлетико Мадрид и Барселона, също ще изиграят своите двубои. „Дюшекчиите“ са домакини от 19:30 часа на Валядолид, а каталунците гостуват от 22:00 часа на Кадис.

Лидерът във временното класиране Реал Сосиедад ще гостува в баско дерби в столицата на провинцията Витория на местния Алавес. Мачът е в неделя от 22:00 часа и ще се излъчва пряко по MAX Sport 4.

Десетият кръг на Серия А също предлага някои много любопитни сблъсъци на футболните фенове, които ще се излъчат пряко по MAX Sport 3. В събота от 19:00 часа е време за 177-ото издание на Derby della Mole – дербито на град Торино. В досегашните сблъсъци между Юве и Торо, в 78 от тях победител е излизал сегашният символичен домакин Ювентус, докато „биковете“ са се прибирали с успеха точно 50 пъти. Какво шоу са подготвили Кристиано Роналдо, Андреа Белоти и компания ще стане ясно с прякото предаване на мача по MAX Sport 3.

От 21:45 часа в събота вечер, веднага след края на Derby della Mole, друг от фаворитите за тилата – Интер, посреща коравия тим на Болоня. Лидерът във временното класиране на Серия А Милан има тежката задача да вземе поредните три точки при гостуването си в Генуа на местния Сампдория. Мачът е в неделя от 21:45 часа и ще се излъчва пряко по MAX Sport 3.

В неделя ще стане ясен и шампионът в тазгодишното издание на Световния рали шампионат. Цели четирима пилоти имат шанса да вземат трофея след последното състезание, което ще се проведе в Монца край Милано – Себастиен Ожие, Тиери Нювил, Отт Танак и Елфин Евънс. Именно британецът Евънс със своята Тойота е големият фаворит, тъй като има преднина от 14 точки пред Ожие във временното класиране. Развръзката на Рали Монца, както и на битката за световната титла в WRC ще се излъчи пряко по MAX Sport 1.