Вторият отбор на Барселона победи Елденсе с 12:0 в мач от първенството на Сегунда Б и това доведе до закриването на мъжкия отбор на клуба, претърпял тежката загуба.

„На събрание на борда на директорите на Клуб Депортиво Елдензе решихме да анулираме договора с италианските инвеститори и да прекратим всякаква спортна дейност на първия отбор", съобщават от клуба само ден след тежкото поражение.

Клубът поиска Испанската футболна лига и полицията да разследват играчите, тъй като има опасения за манипулиране на резултата, въпреки че футболистите изглеждаха неутешими на терена след края на мача с Барселона Б и бяха успокоявани от съперниците си.

Нападателите на „каталунците“ Дани Ромера и Хесус Алфаро вкараха по един хеттрик за успеха. Това 12:0 е изравнен резултат за най-голяма победа в испанската трета дивизия. До момента рекордът се държеше от Екстремадура срещу Портуенсе от 1992 година.

Елденсе беше най-слабият отбор в Група III на Секунда Б, като заема последното място в класирането с 14 точки от 32 мача и има голова разлика 22:80. От началото на сезона начело на тима се смениха шестима треньори и бяха използвани 50 различни футболисти.