Бившият мениджър на Челси и спряган за наследник на Луис Ван Гаал в Манчестър Юнайтед - Жозе Моуриньо, направи изненадващо изказване за това кой е футболистът, с когото е работил най-добре през годините. Португалецът, печелил титли с Челси, Интер, Милан, Реал (Мадрид) и Порто е работил с футболисти, като Кристиано Роналдо, Ариен Робен и Дидие Дрогба.

Въпреки това Специалния посочи Алваро Арбелоа като негов любим играч.

"Арбелоа не е просто играч за мен, той е приятел. Как твой футболист се превръща приятел? Като е пример за страст в професията си, заради любовта към своя клуб, заради раздаването му за отбора и целите пред клуба, заради уважението му към тези, с които работи ден след ден", заяви Моуриньо пред "Марка".

"Алваро може да не е от най-хвалените, но със сигурност той е от тези, които са дали на Реал (Мадрид), феновете, треньорите и съотборниците си всичко, на което е бил способен и дори всичко, на което не е вярвал, че е бил способен. За 16 години треньорство, той е на подиума ми на най-важните играчи, с които съм работил. Добър футболист и изключителен мъж", добавя португалеца.