Осасуна нанесе първа загуба на Барселона през новия сезон в Ла Лига. Отборът от Памплона победи каталунците с 4:2, след като ги надигра и заслужено се поздрави с успеха. 

В герой за домакините се превърна Анте Будимир, който реализира две попадения, а точни във вратата на Барса бяха още Браян Сарагоса и Абел Бретонес. За каталунците вкараха Пау Делгадо и Ламин Ямал.

За първи път през сезона треньорът на Барса Ханзи Флик не пусна от първата минута Ямал и Рафиня. Спецът заложи на редица юноши - Жерард Мартин, Пау Виктор, Сержи Домингес, Пабло Торе и Пау Кубарси, заради което средната възраст на стартовите 11 беше рекордно ниска в историята на клуба за първенство от 19 години насам - 23 години и 292 дни.

Барса беше в серия от 7 поредни победи в първенството, но тази вечер остана с празни ръце от гостуването на Осасуна.

В 15-ата минута домакините можеха да открият резултата, но удар на Хесус Аресо премина покрай левия страничен стълб. Три минути след това Осасуна поведе. Сарагоса подаде на Будимир, който се разписа с глава. В 28-ата минута домакините вкараха втори гол. Сарагоса бе изведен, напредна и преодоля Иняки Пеня със страхотен финт, след което реализира в опразнената врата - 2:0.

Осем минути след началото на второто полувреме Барселона имаше доста възможност. Роберт Левандовски обаче не успя да преодолее Серхио Ерера. Секунди след това вратарят на домакините направи сериозна грешка и подари топката на каталунците. Пау Делгадо отправи слаб удар от дистанция, но Ерера не успя да се намеси и Барселона намали - 2:1.

В 63-ата минута Будимир можеше да отбележи второто си попадение в мача. Изстрелът му премина покрай левия страничен стълб. Три минути по-късно Феран Торес нахлу в наказателното поле и отправи удар, който бе спасен от Ерера.

В 71-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Серхи Домингес. Зад топката застана Будимир, който реализира хладнокръвно от бялата точка - 3:1.

Пет минути преди изтичането на редовното време на двубоя Осасуна направи резултата 4:1. Абел Бретонес отправи мощен изстрел от дистанция и не остави шанс на Пеня.

В 90-ата минута Ламин Ямал вкара страхотен гол с левия крак - 4:2, но за повече нямаше време.

След издънката Барселона остава на върха с 21 точки, но Реал (Мадрид) ще се доближи на само една, ако в неделя вечер спечели дербито срещу Атлетико (Мадрид).

Загубата е втора за каталунците през сезона след поражението с 1:2 от Монако в Шампионската лига на 19 септември.