Треньорът на Барселона Роналд Куман нападна ръководството на клуба и се оплака пред медии, че не е получил нужната подкрепа и към него се отнасят неуважително, а към момента няма яснота за бъдещето си. Според испанските медии президентът Жоан Лапорта иска да смени нидерландеца с легендата на клуба Шави Ернандес.

"През последния месец вие трябваше да покажете повече уважение към вашия треньор и към играчите. Те не заслужават такова отношение. Нещата трябваше да бъдат направени по различен начин", обърна се към журналистите Куман преди гостуването на Ейбар в последния кръг на Ла Лига.

"Знам, че има голям натиск и разбирам това, но мисля, че в тази страна културата е такава, че медиите се интересуват прекалено много от бъдещето на треньора, което е крайно неуважително. В последната част от сезона не усещах подкрепа от клуба. Не сме говорили за бъдещето ми. Имаше случаи, в които аз трябваше да влизам в ролята на говорител на клуба, което не е нормално. Наясно съм, че трябват промени, за да печелим трофеи. Ако това ще рече нов треньор и нови играчи, добре. Но нека има комуникация. Честно казано не знам дали ще продължа да бъда треньор. Не съм говорил с президента", добави 58-годишният нидерландец. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА