Новият треньор на Барселона Роналдо Куман ще даде началото на широко коментираните промени в тима.

Холандецът беше особено активен в критиките си в последните години и сега ще има възможност да направи това, което смята за нужно, за да осъществи тоталния рестарт.

Колегите от вестник "Марка" набелязаха няколко точки, върху който ще бъдат насочени промените.

1. Позицията на Френки де Йонг
Холандският национал вече стана обект на коментари от Куман, който разкритикува предшествениците си в Барса, че не използват пълния потенциал на "лалето". Очаква се една от новите звезди на тима да заиграе като дефанзивен халф и да редува или споделя позицията при 4-4-2 с новото попълнение Миралем Пянич, което прави ветерана Серхио Бускетс напълно ненужен.

2. Повече скорост в атака
"Отборът няма достатъчно бързина по крилата, а е пълен с играчи, които искат топката. Младият Ансу Фати единствен върши тази работа и тимът се нуждае от още такива играчи", каза преди време Куман, което означава, че вероятно холандецът ще настоява в тима да остане Усман Дембеле, има да бъдат взет играч с подобна скорост по дясното крило.

3. Интензивност и ефективен контрол върху топката
През април Куман разкри, че не харесва липсата на интензивност през всичките 90 минути на Барселона и отдаде на това загубите в ключови двубои в Испания и в Европа. Холандецът подчерта и недостатъци в контрола на топката, който трябва да бъде по-ефективен, с да не се изразява в безцелни подавания.

4. Старите кучета
"Барса не е същият отбор, защото играчите не са същите. Нищо не е вечно и това е законът на живота. Нужна е смяна на поколенията и ако Барса иска пак да доминира, трябва да "прекара няколко години в пустинята" в търсене на новите звезди", е друго емблематично изказване на Куман пред Esport 3, което ще засегне сериозно ветераните в тима.

5. Децата от школата
Холандецът не един път е казвал, че обича да залага на играчи от школата, тъй като те познават играта и нямат нужда от адаптация. Освен това Куман подчерта, че ако има 22-годишен и 30-годишен в спор за едно място, винаги би заложил на по-младия играч и отчете, че покупки на нови футболисти трябва да се правят само тогава, когато в школата няма играч с нужните характеристики.