Треньорът на Барселона Роналд Куман коментира напусналия наскоро Лионел Меси в посока ПСЖ и говори преди първия мач на каталунците от Ла Лига срещу Реал Сосиедад в неделя от 21:00 часа.

"Трябва да разберем, че винаги има край при даден играч. Трябва да затворим тази страница, защото сега трябва да се съсредоточим върху този нов сезон. Имаме нови играчи и трябва да продължим напред, като имаме време за това. Имаме млади играчи в състава през този сезон, а това е важно за бъдещето, работим върху бъдещето на този клуб и наистина е важно да се съсредоточим върху това, а не върху това, което се случи през последните дни“, сподели Роналд Куман пред ESPN.

„Знаех, че имаше трудна ситуация между клуба, Лео Меси и Ла Лига, за да има шанс играчът да остане в клуба. Това отнема много време, но също така бях изненадан от деня и момента, в който разбрах, че вече няма да играе за Барселона. Освен това знаех, че финансовото положение на клуба усложни ситуацията. Мисля, че беше трудно, защото не говорим за всеки играч, говорим за Лео Меси - най-добрият играч в света и всички бяхме разочаровани, че той няма да играе за нас този сезон. Но трябва да се приспособим бързо към това, защото не можем да почнем сезона с наведени глави, въпреки че Меси означаваше много за този клуб“, добави нидерландският специалист.