Треньорът на Барселона Роналд Куман призова играчите си да покажат в оставащите мачове от сезона, че могат да спечрелят титлата в Ла Лига. Каталунците са трети в класирането и изостават на пет точки от лидера Атлетико (Мадрид), но са и с мач по-малко.

"Знаем, че ни остават осем двубоя до края на сезона и ще гледаме мач за мач. Много се насладихме на спечелената Купа на краля, от победата на финала и от начина, по който я постигнахме. Сега трябва да се концентрираме върху Ла Лига и да налагаме нашата си игра. Винаги има напрежение в Барса. Нужно е да побеждаваме и да се борим за трофеи. Бяхме на голяма дистанция от върха и сега е моментът да покажем, че можем да спечелим шампионата", заяви Роналд Куман.

"След триумфа за Купата на краля настроението в отбора е много приповдигнато. Играчите успяха да си починат два дни и физически са доста силни. Затова спечелихме толкова много мачове напоследък. В тези моменти няма нужда да тренираме доста, тъй като физическите данни на тима са впечатляващи. Знаем, че имаме трудна програма, но ако поддържаме нашето ниво, можем да се надяваме на много неща", добави нидерландецът на пресконференцията си преди мача с Хетафе утре.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА