Севиля срази Бетис с 2:0 в голямото градско дерби помежду им без публика от 28-ия кръг при завръщането на испанската Ла Лига, която бе прекъсната заради пандемията от коронавирус.

Още в 11-ата минута домакините можеха да поведат, но след удар на Лукас Окампос топката срещна страничната греда. До края на полувремето пропуски за Севиля от изгодни позиции направиха Жул Кунде и Люк де Йонг, докато футболистите на Бетис не успяха да застрашат противниковата врата.

И след почивката футболистите на Хулен Лопетеги доминираха, а Лукас Окампос (56-дузпа) вкара първия гол, след като съдията посочи бялата точка заради нарушение на Марк Бартра. Скоро след това Фернандо (62) удвои преднината на Севиля след асистенция на Окампос, който отклони топката при корнер. Играчите на Бетис пък така и не успяха да отвърнат на удара и напуснаха терена победени.

След успеха си Севиля се утвърди на третата позиция с 50 точки и на 6 след Реал (Мадрид), а лидер е Барселона с 58, но и двата гранда не са изиграли срещите от този кръг. Бетис е 12-и с 33 точки преди останалите мачове.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА - ТУК!