Лас Палмас победи драматично у дома Селта с 2:1 в последен мач от осмия кръг на испанската Ла Лига след гол в последните секунди на осемте минути добавено време.

В 29-ата минута Йорген Странд Ларсен от гостите нацели напречната греда с удар от добра позиция. Пет минути след това попадение на норвежеца не бе признато заради нарушение в хода на атаката.

След почивкаста в 59-ата минута късметът отново обърна гръб на скандинавеца, след като този път бе спрян от десния страничен стълб. Селта все пак поведе в 67-ата минута, след като Джонатан Бамба пусна извеждащо подаване към Анастасиос Дувикас, а той се разписа за 0:1.

В 83-ата минута Карл Старфелт се опита да изчисти топката, но фаулира Марк Кардона в наказателното поле и последва дузпа, от която Джонатан Виейра изравни за 1:1.

Буквално в последните секунди на добавеното време "канарчетата" стигнаха и до трите точки. Джонатан Виейра свали отлично топката за Марк Кардона, който с прекрасен диагонален удар оформи крайното 2:1.

Така тимът от Канарските острови остана непобеден на свой терен и след този кръг, записвайки 2 победи и 2 равенства до момента. С успеха си Лас Палмас изпревари Селта във временното класиране. "Канарчетата" са на 14-о място с 8 точки, докато галисийци вече са в зоната на изпадащите - 18-и, точно под чертата, с 5 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!