Една от легендите на Барселона Шави Ернандес иска да се върне на „Камп Ноу“ и то като треньор на първия тим. Бившият халф отсече, че не може атмосферата в клуба да е токсична.

„Вече съм наясно, че искам да се върна в Барселона и се вълнувам от това нещо. Вече ръководих отбор определено време и смятам, че има какво да дам на играчите. Искам да съм в добри отношения с тях. Видях се в проект „от нулата” и всяко решение беше мое”, заяви бившият халф пред La Vanguardia.

Барселона вече пробва да назначи Шави, след като уволни Ернесто Валверде, но тогава лично бившият халф отказа да поеме испанския клуб. „Нямам проблем с това си решение, тъй като не мога да го върна. Искам да работя с хората отново заедно, след като имам увереността. Не може атмосферата в клуба да е токсична”, добави Шави Ернандес.

„Жорди Алба е най-добрият ляв бек в света, най-добрият защитник – Жерар Пике, вратар – Марк-Андре Тер Щеген, а Лео Меси е най-добрият футболист в света. Френки Де Йонг и Артур са играчи, които ще печелят много в следващите години. Не знам дали Неймар би паснал на отбора, но е ясно, че ще бъде голям трансфер, ако стане. Не се нуждае клубът от много нови играчи. Може би само Джейдън Санчо и Серж Гнабри”, завърши легендата.

Шави Ернандес игра за каталунците между 1998 и 2015 година, записвайки над 700 мача. В този период той спечели с Барса осем шампионски титли в Примера и четири пъти Шампионската лига. 40-годишният бивш футболист е двукратен европейски шампион с Испания през 2008 и 2012 година, а с екипа на „Ла Фурия“ ликува и със световната титла през 2010 година в ЮАР. След Барса той отиде в катарския Ал Сад, където приключи кариерата си.