Бившият халф на Барселона Шави Ернандес не бърза да става треньор на каталунския гранд и разкри защо е отказал предложение от клуба. Легендата има договор с катарския Ал-Сад и освен това иска да натрупа опит в професията, а на „Камп Ноу“ би искал да му помагат Жорди Кройф, Карлес Пуйол и някой от настоящите играчи.

„Не мисля, че сега е правилният момент да се завърна. Има много шум извън клуба, свързан с неспортни събития. Не смятам, че сега е времето. Казах им това през януари и те на са ме търсили оттогава. Като бивш футболист на клуба им пожелавам всичко най-добро. Уважавам много Кике Сетиен и факта, че той практикува стил на игра, от който се нуждае Барселона. Друг въпрос е дали резултатите идват с това“, заяви Шави пред El Pais.

„Имам желанието да натрупам опит и да поемам към нови предизвикателства. Разбира се, ще бъде привилегия да водя Барселона един ден с правилния треньорски състав като Жорди Кройф, Карлес Пуйол и някои от настоящите играчи. Бих желал да работя с група от хора, които са добре познати в клуба. Хора, на които аз имам доверие и които имат същите ценности като мен“, добави бившият испански полузащитник.