Легендата на Барселона Шави Ернандес призна, че иска да се завърне в своя бивш клуб като треньор, но може да се съгласи и на предложение за работа в английската Висша лига.

„Не го крия, но моята цел е да бъда начело точно на Барселона. Това би било огромно предизвикателство. Все още се обучавам и с наслаждавам на този процес. Идеята ми е да бъда в Барса. Да тренирам всеки ден такъв отбор би било най-великата привилегия“, заяви 39-годишният бивш халф.

„Защо да не бъде Висшата лига? Футболната атмосфера, пълните стадиони и всички хора, играещи във Висшата лига. Ако трябва да избирам, ще избера голям клуб. Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед, Челси, Тотнъм или Арсенал. Юрген Клоп, Маурисио Почетино, Унай Емери са мениджъри, които вършат изключителна работа. Влюбен съм във футбола на Сити под ръководството на Пеп Гуардиола. Харесвам начините, по които те печелят мачовете си. Научих много от Гуардиола по време на работата ни. Насладих се на времето с него“, добави плеймейкърът, който има над 700 мача с екипа на Барса и е играл 133 пъти за испанския национален отбор, печелейки световната титла през 2010 година и два пъти европейското първенство през 2008 и 2012 година.

Преди около половин година Шави направи първи стъпки в треньорската професия в катарския Ал Сад, където изкара последните четири години от състезателната си кариера.

ПРИМЕРА ДИВИСИОН, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ