ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) е готов да извърши истинска лудост и да счупи рекорда за най-скъп трансфер в историята на футбола. Целта на „кралския" клуб е да има в редиците си бившата звезда на вечния конкурент Барселона и настоящ нападател на ПСЖ Неймар, предлагайки за него 350 милиона евро.

Според британското издание „Сън“ в контракта на бразилеца е записано, че той може да бъде продаден за 300 милиона евро на 1 септември тази година, ден след затварянето на трансферния прозорец, което ще го задържи на "Парк де Пренс" поне до януари 2019 година. Босовете на тима, спечелил за трета поредна година и четвърти път в последните пет сезона трофея в Шампионската лига, обаче се решили да се пробват за Неймар преди това заради изненадващата оставка на треньора Зинедин Зидан и най-вече заради ситуацията около звездата Кристиано Роналдо. Спекулациите за напускане на португалския национал не спират в последните дни, а президентът Флорентино Перес се надява бързо да го замени.

Ако се стигне до трансфер на Неймар за 350 милиона евро в Мадрид, това ще е подобрение на световния рекорд – 222 милиона евро, похарчени от ПСЖ за бразилеца миналото лято и влезли в касата на Барселона. Само преди месец в медиите се въртеше сума от порядъка на 260 милиона евро за нов трансфер на бразилеца, но сега тя е завишена с още 90 милиона евро.