Новият селекционер на испанския национален тим Луис Енрике заяви, че е искал този пост и започва с голяма мотивация и желание. Бившият наставник на Барселона наследява легендата на Реал (Мадрид) Фернандо Йеро, заменил новия треньор на „кралския" клуб Хулен Лопетеги преди старта на Мондиал 2018 в Русия и оттеглил след отпадането на „Ла Фурия“ на 1/8-финалите на турнира.

„Не знам дали става дума за моя мечта, но исках да заема този пост. Имах възможността да бъда национал на страната – страдах и се радвах с фланелката на Испания. Сега искам да го направя и като селекционер. Много съм доволен, много съм мотивиран и започвам с голямо желание“, сподели Енрике, който ще бъде представен от Испанската футболна федерация следващата седмица.

„Не мога да се променя. Отнасям се с всеки, както заслужава. На 48 години съм и е трудно да се променя. Ако мога да променя нещо, ще се постарая, но аз съм доволен от това, което съм направил досега, в продължение на цялата ми кариера и няма да се променя. Знам какво значи да си селекционер на Испания. Наясно съм, че критиките са нещо, което съпътства моята работа“, добави треньорът за отношенията му с медиите.