Треньорът на Барселона Луис Енрике направи анализ на сезона в Примера дивисион и разкри защо каталунците не са успели да защитят титлата си. Напускащият тима след края на сезона 47-годишен специалист изтъкна, че слабата домакинска форма на Барселона е позволила на основния конкурент Реал (Мадрид) да триумфира с рекордната в историята 33-а шампионска титла. В последния кръг каталунците обърнаха у дома Ейбар от 0:2 до 4:2, но усилията им бяха напразни, тъй като „белият балет” спечели с 2:0 при визитата си на Малага и финишира с 3 точки аванс на върха.

„Съжалявам, че не бяхме достатъчно постоянни. Това е първенство, в което основният акцент е постоянството, а ние нямахме такова. Особено в началото на сезона, в който и да е от всичките ни домакински мачове. Сега платихме цената за това”, сподели Луис Енрике, чийто възпитаници спечелиха 15 от всички 19 мача на „Камп Ноу” през кампанията – още 3 равенства и една загуба. В същото време постижението на Реал на неговия „Сантяго Бернабеу” е по-слабо - 14 победи, 4 равенства и една загуба.

„Борихме се до последната минута, за да спечелим първенството, но не успяхме. Шампионите заслужават поздравления, а за нас остава мисията да спечелим още един трофей в един мач, който ще бъде специален за всички”, добави наставникът на каталунците, визирайки финала за Купата на Краля срещу Алавес на 27 май в Мадрид на „Висенте Калдерон”.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН