Барселона срази втородивизионния Жирона с 3:1 във втората си контрола на стадион "Йохан Кройф" преди старта си този сезон в испанската Ла Лига.  Каталунците победиха със същия резултат и Химнастик преди няколко дни. За разлика от първата приятелска дреща, този път звездата Лионел Меси реализира два от головете след големия скандал това лято, при който настояваше да напусне клуба, но в последния момент реши да изпълни договора си до края на сезона.

Аржентинецът взе дейно участие в първия гол за Барса, при който пусна хитър пас към новото попълнение Тринкао, асистирал на Филипе Коутиньо, разписал се в 21-ата минута за 1:0. Бразилецът бе ударил греда преди това в 5-ата минута.

След това Меси получи подаване от Коутиньо и реализира страхотен гол в 45-ата минута с изстрел в горния ляв ъгъл, след който топката се отби в страничния стълб и влезе във вратата.

Самуел Сайс се разписа секунди след почивката за гостите, но Меси възстанови аванса от два гола на каталунците. Аржентинецът се разписа в 51-ата минута от границата на наказателното поле за 3:1 след асистенция на Сержи Роберто, а в 63-ата минута бе заменен и вместо него мача доигра Усман Дембеле.

До края на срещата каталунците намалиха оборотите и нямаше повече попадения.