Атлетико (Мадрид) ще се изправи срещу Реал (Мадрид) на финала на новия турнир за Суперкупата на Испания, който се провежда в Джеда (Саудитска Арабия). "Дюшекчиите" успяха да елиминират Барселона след победа с 3:2 и в неделя от 19:30 часа излизат срещу "белия балет" в спор за трофея.

Полуфиналът Барса - Атлетико беше изключително интригуващ, особено през второто полувреме, когато паднаха и петте попадения. Меси и компания надиграваха противника през по-голямата част от двубоя, но не успяха да триумфират. Почивката дойде при 0:0, след което последва голово шоу.

Коке даде преднина на Атлетико в 46-ата минута, а в 51-ата Лионел Меси изравни. В 63-ата точен беше и Антоан Гризман, за да се стигне до пълния обрат за Барселона. 

След намеса на ВАР две попадения на каталунците обаче бяха отменени - едното заради игра с ръка на Меси, а второто поради засада. 

В 81-ата минута Алваро Мората направи 2:2, а в 87-ата Анхел Корея се превърна в герой за Атлетико, донасяйки победата с 3:2.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, че в сряда Реал (Мадрид) спечели с 3:1 срещу Валенсия и се класира на финала. По-голямата част от феновете на футбола се надяваха да станат свидетели на Ел Класикото между "белия балет" и Барса, но каталунците не успяха да преодолеят Атлетико. 

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИКО (Мадрид) 2:3)
0:1 Коке (46), 1:1 Лионел Меси (51), 1:2 Антоан Гризман (63), 2:2 Алваро Мората (81-дузпа), 2:3 Анхел Корея (87)