Лионел Меси и Усман Дембеле се включиха на пълни обороти в последната тренировка на Барселона преди предстоящото Ел Класико от първия полуфинал за Купата на Краля на „Камп Ноу“, но само един от тях попадна в групата за мача.

По традиция Меси излезе последен на терена преди началото на заниманието заедно с Луис Суарес. Аржентинецът и французинът се включиха на пълни обороти в тренировката на каталунците.

След заниманието треньорът Ернесто Валверде определи състав от 19 футболисти, сред които е и Меси, въпреки че нападателят получи травма в двубоя срещу Валенсия (2:2) в края на миналата седмица и не тренира в понеделник.

Усман Дембеле обаче не намери място в групата. Френският национал бе извън игра две седмици заради контузия в глезена и ще се нуждае от повече време за пълно навлизане във форма.

Извън групата на каталунците останаха Серхи Сампер, Жан-Клер Тодибо, както и възстановяващите се от контузии Яспер Силесен, Самюел Умтити и Рафиня Алкантара.

Групата на Барселона: Марк-Андре тер Щеген, Иняки Пеня; Серхи Роберто, Нелсон Семедо, Жерар Пике, Клеман Ленгле, Томас Вермален, Жейсон Мурийо, Жорди Алба; Иван Ракитич, Артур Мело, Карлес Аленя, Артуро Видал, Филипе Коутиньо; Луис Суарес, Малком, Кевин-Принс Боатенг, Лионел Меси.