Алавес загуби у дома от Барселона с 0:2 в среща от втория кръг на испанската Примера дивисион. Така каталунците записаха втори пореден успех, след като на старта сразиха у дома Бетис със същия резултат. Лионел Меси (55, 66) вкара и двата гола на „Естадио Мендисароса” във Витория, а преди това пропусна и дузпа.

Вратарят на гостите Марк-Андре тер Щеген трябваше да спасява сериозно положение още в първата минута, избивайки топката над гредата след изпълнение от пряк свободен удар. Последваха пропуски на Деулофеу от каталунците и Собрино от домакините.

Лека полека футболистите на Ернесто Валверде взеха инициативата и пропуски направиха Андрес Иниеста, Сержи Роберто и Лионел Меси. В 31-ата минута Рубен Собрино изпусна нова изгодна възможност за домакините, след като Тер Щеген отново спаси, а три минути след това и Ибай Гомес шутира над вратата на гостите.

В 38-ата минута гостите получиха дузпа за нарушение на Родриго Ели срещу Пике. Вратарят на домакините Пачеко обаче отрази удара на Меси от бялата точка. До края на полувремето Пике и Деулофеу изтърваха изгодни положения за каталунците.

Веднага след почивката домакините можеха да поведат, но непокритият Ману Гарсия закъсня и се размина с топката след центриране на Ибай Гомес. Последва натиск на гостите и гол в 55-ата минута, когато Жорди Алба подаде към Лионел Меси и аржентинецът се разписа, след като топката рикошира в краката на Алексис Руано. Това беше гол №350 за Меси в испанския елит.

В 63-ата след удар на Алба топката облиза гредата около далечната сглобка. Малко след това левият защитник се контузи и напусна принудително, а в 66-ата Меси шутира от движение и удвои аванса на гостите.

Удар на Оскар Ромеро в 69-ата минута бе отразен от Тер Щеген, а в 74-ата минута Меси се размина с хеттрик, пращайки топката в напречната греда с удар от границата на наказателното поле.

До края на мача каталунците не допуснаха грешки и напълно заслужено си тръгнаха с трите точки от Витория. Барса е с пълен актив от 6 точки на второто място във временното класиране след Реал Сосиедад, който е с по-добра голова разлика преди останалите срещи от кръга. Алавес още няма спечелена точка този сезон.

ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН ОТ ЛЯТО 2017 - ТУК

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!