Шампионът Барселона разби гостуващия Майорка с 5:2 в зрелищен спектакъл на „Камп Ноу“ от 16-ия кръг на Примера дивисион и се върна на лидерската позиция пред Реал (Мадрид).

Преди срещата най-големият син на Лионел Меси - Тиаго, поднесе шестата "Златна топка" на своя татко. Аржентинецът вдигна рекордния приз за радост на публиката на "Камп Ноу" и след това зарадва феновете на каталунците. Меси (17, 41, 83) блесна с хеттрик след асистенции на Антоан Гризман, Иван Ракитич и Луис Суарес.

Антоан Гризман (7) бе открил резултата след асистенция на германския страж Марк-Андре тер Щеген, който изпълни перфектно удар от вратата и изведе своя съотборник. Другият гол за каталунците бе дело на Луис Суарес (43) малко преди почивката след подаване на Френки де Йонг.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

За гостите от Майорка по веднъж в двете полувремена се разписа хърватинът Анте Будимир (35, 64) след подавания на Салва Севиля и Фран Гамес.

С успеха Барса се върна на върха с 34 точки и по-добра голова разлика от големия съперник Реал (Мадрид). Майорка е на 17-а позиция с 14 точки и една над зоната на изпадащите.