Голмайсторът на Барселона Лионел Меси получи огромно признание от приближения до Реал (Мадрид) ежедневник „Марка”, който обяви аржентинеца за най-добър футболист през миналия сезон в Примера дивисион.

Мадридската медия връчи на Меси приза „Ди Стефано”, който по традиция дава всяка година на най-изявения футболист в Испания. На специална церемония 30-годишният аржентински нападател получи и трофея „Пичичи” за голмайстор на Примера дивисион с 32 попадения от 34 срещи.

„Вече имам няколко трофея „Ди Стефано”, но този е по-различен. Преди бяха по-големи и тежки, но се радвам, че отново го получавам и искам да благодаря на „Марка” за това признание. За пети път взимам тази награда. Доволен съм да я получа заради това, което представлява тя. Беше истинско удоволствие да срещна Дон Алфредо и да прекарам известно време с него. „Пичичи” е приз, който искам да споделя със съотборниците си и да им благодаря. Това е награда за целия отбор, точно като „Златната обувка”. Тя никога не е била основна цел, защото предпочитаме титлите, но ако има вариант да вземем такива индивидуални отличия, и те са добре дошли”, сподели Меси след получаването на наградите.

Наградата „Самора” за най-добър вратар получи Ян Облак от Атлетико (Мадрид), а приза „Сара” за най-резултатен испански футболист отиде при Яго Аспас от Селта.

Трофеят „Мигел Муньос” за най-добри испански треньори получават Хосе Луис Мендилибар (Ейбар) и Асиер Гаритано (Леганес).

Наградата „Гурусета” за най-добър съдия е за Хуан Мартинес Мунуера, а приза за най-полезен играя в испанския национален тим отиде при Андрес Иниеста от Барселона.

Колумбийският Атлетико Насионал бе отличен с трофея „Харке” за доброволното оттегляне от финала за Копа Судамерикана срещу Чапекоензе след самолетната катастрофа с бразилския тим.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН