Голямата звезда на Барселона Лионел Меси вкара два гола, вторият от които исторически на "Сантяго Бернабеу" в добавеното време за успеха на каталунците с 3:2 в "Ел Класико", качвайки ги на върха в класирането.

Меси има вече 500 гола с екипа на Барса във всички турнири, но излезе и еднолично начело като най-резултатен футболист в историята на "Ел Класико" за първенство с 16 попадения. Преди мача той делеше този рекорд с легендата на „кралете” Алфредо Ди Стефано, който има 14 попадения.

Аржентинецът има общо 23 гола, 13 асистенции и 2 хеттрика в "Ел Класико" във всички турнири. 29-годишният нападател има на сметката си 343 гола в Примера дивисион, 94 в Шампионската лига, 43 в Купата на Краля, 12 за Суперкупата на Испания, 5 на световните клубни първенства и 3 за Суперкупата на Европа. 

Според статистическия експерт Mister Chip Реал (Мадрид) за първи път в историята губи с гол в добавеното време на своя „Сантяго Бернабеу“ и това прави попадението на Меси историческо.

Със загубата си пък "кралският" клуб прекъсна домакинска серия без поражение от 21 мача в Примера дивисион - 17 успеха и 4 равенства. "Белият балет" не бе губил на свой терен за първенство от 27 февруари 2016 година, когато падна с 0:1 от градския съперник Атлетико в мадридско дерби.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН