Барселона разби като гост Валядолид с 3:0 в мач от междинния 15-ия кръг и се изкачи на петата позиция във временното класиране на Ла Лига. Звездата на "блаугранас" Лионел Меси се разписа за успеха и счупи рекорд на Пеле.

Играчите на Роналд Куман имаха превъзходство от самото начало и го материализираха с гол на Клеман Лангле (21), който се разписа с глава след центриране на Меси. Аржентинецът бе в основата и на второто попадение, след като подаде вдясно за Дест и той центрира на ръба на малкото наказателно поле. Мартин Брайтуайт (35) засече топката в мрежата и удвои аванса на гостите.

Меси продължи да играе силно и в 45-ата минута бе близо до гола, но вратарят Масип спаси с една ръка удара на нападателя.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката в 58-ата минута Френки де Йонг върна назад към Меси и аржентинецът шутира ниско към първа греда, а Масип изби в корнер. Седем минути по-късно Лео Меси най-накрая се разписа, след като бе изведен от Педри сам срещу вратаря и не сгреши, насочвайки топката в далечния ъгъл.

Това е 644-и гол за аржентинеца за Барса, с което той подобри рекорда на Пеле за най-много попадения с екипа на един отбор. Меси стигна до върховото постижение за 749 официални мача за "блаугранас", а Краля на футбола вкарва 643 пъти в 656 срещи за Сантос.

До края на срещата каталунците намалиха оборотите, а домакините така и не успяха да стигнат до почетно попадение.

След успеха си Барса измести Севиля от петата позиция с 24 точки и вече е само на 2 зад четвъртия Виляреал, който по същото време завърши 1:1 с гостуващия Атлетик (Билбао). Валядолид си остава в опасната зона и заема 18-о място с 14 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА